Storyutbildningen

Storyutbildningen för kommersiellt manusförfattande är en 1 + 1 årig manusutbildning för yrkeslivet som manusförfattare. Manusutbildningen är utformad utifrån den kommersiella film- och TV-branschens förutsättningar och riktar sig till dig som vill arbeta som professionell manusförfattare.

För ett yrkesliv som manusförfattare

På Storyutbildningen lär du dig att strukturera berättelser och skriva manus utifrån givna krav, på så sätt att du blir väl förberedd för att skriva manus enligt beställningar från produktionsbolag. Du får även lära dig pitcha, som innebär att på begränsad tid presentera ett projekt eller en filmidé för finansiärer, samt sälja in egna berättelser i olika workshops.

Du har även möjlighet att söka ett andra år som är utformat som en distanskurs. Detta år består till stor del av självständigt manusarbete där du, förutom att du skriver själv, läser kurskamraters manus och ger konstruktiv feedback. Som huvudprojekt arbetar du med manus till en långfilm eller en tv-serie.

Varje studerande kommer att ha minst en mentor för sitt projekt, som ger kontinuerlig feedback under projektets gång. Dessa mentorer är bland de främsta i världen och kommer alltså löpande att ge de studerande professionella “story notes”. I slutet av året ges tillfälle att träffa flera producenter, skolan kommer även att anordna pitchmöten hos några av Sveriges största filmbolag.

För mer information: Besök Storyutbildningens egen webbplats.


Kontakt
Manuslärare/manusförfattare
Arvid Unsgaard
info@storyutbildningen.com
+46 70 380926

Besök Storyutbildningen på Facebook!

För mer aktuella nyheter och vad som händer just nu.