FilmCrewutbildningen

Filmcrewutbildningen är en 1+1 årig, yrkesförberedande filmutbildning. Eleverna får lära sig hantverket genom arbete med skarp produktion, professionell filmteknik och genom att delta i produktionen av en tv-serie. 

Grundåret är en 1-årig yrkesförberedande utbildning där eleven får en grundläggande inblick i Film & TV-produktion genom att delta i olika c-funktioner i en skarp produktion av en tv-serie. Påbyggnadsåret är för den som redan har utbildning kring eller erfarenhet från film eller TV-produktion. Även under det andra året arbetar eleven med produktionen av en tv-serie men i olika typer av A-funktioner. Under det andra året får eleverna en skarp och konkret erfarenhet av vad det innebär att vara scripta, FAD eller produktionsledare i en riktig produktion.

Utbildningen är perfekt för dig som vill frilansa som filmarbetare i Sverige och utomlands. Efter utbildningen har du meriter som ansvarig för en del av en produktion! Nedan kan ni se exempel på produktioner som gjorts på Folkhögskolans Film & Tv utbildning under åren. För mer filmer och info: Besök Filmcrewutbildningens hemsida.


Kontakt
Linjeledare/regissör

Kave Raufi
kave.raufi.gotland@folkbildning.net
+46 73 6805881

Lärare år 1
Rickard Åstedt
rickard.astedt.gotland@folkbildning.net
+46 73 5044505

Reklamfilm “Leva på Gotland” producerad 2014

Reklamfilm Min stora dag, producerad 2010

Musikvideo Jakob Felländer, producerad 2009

Vill du veta mer om filmutbildningen?

Besök utbildningens hemsida för fördjupad information och ansökningsinformation.