Filmutbildningar & seminarier

Traditionen av filmutbildning är lång på Gotland och vi är stolta över att inom ramen för Gotlands Filmcentrum & Kulturhus har två mycket unika utbildningar. Den ena utbildningen är Storyutbildningen. Manusutbildningen för dig som vill utbilda dig till kommersiell manusförfattare. Den andra utbildningen är Filmcrewutbildningen. Utbildningen som ger dig grunderna till ett liv i filmbranschen. Båda utbildningarna är en del av utbudet på Folkhögskolan i Fårösund.

Gotlands Filmcentrum är en mötesplats genom vilken det strömmar intressanta yrkesmänniskor . Oavsett om de är inbjudna som föreläsare på en av våra utbildningar eller om de är inbjudna av någon annan anledning så arbetar vi för att göra dem tillgängliga för så många som möjligt genom föreläsningar eller workshops. I Kustateljén finns också en samlad kompetens och ett nätverk som gör det möjligt för att arrangera skräddarsydda utbildningar & upplevelser av olika slag.

 

 


“The School in Gotland, Sweden provides an extraordinary environment for young screenwriters and filmmakers. Teaching storytelling and moviemaking in the beautiful countryside, not far from Bergman’s island, was one of the most fun experiences I’ve had in my many years in the industry.”

Billy Mernit

Story Analyst , Universal Pictures